Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Turizm işletmecisi Pakize Ciciler: Erdek turizmi sürekli geriliyor”

Turizm işletmecisi Pakize Ciciler:  Erdek turizmi sürekli geriliyor”

Erdek'in eski turizm işletmecilerinden Pakize Ciciler, Erdek turizmi her geçen yıl daha da geriliyor” dedi.

Erdek’in eski turizm işletmecilerinden Pakize Ciciler, “Erdek turizmi her geçen yıl daha da geriliyor” dedi. Hotel Alevok’un sahibi Ciciler, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından, “Erdek’te turizm sektörünün sorunları ve çözüm önerileri” konulu toplantıda şu değerlendirmede bulundu:
“47 yıllık bir otelim var. İnternette, “Gogol” arama motorunda Erdek ile ilgili aramaların her yıl daha da azaldığını görüyorum. Ramazan ayından olumsuz şekilde en çok Erdek etkileniyor. Her yıl, % 10-20 müşteri kaybediyoruz. Erdek’te turizmin daha da geriye gideceğinden endişeleniyorum.”
Erdek’teki eğlence mekanlarının çok gürültülü olduğuna dikkati çeken Ciciler, şunları söyledi:
“Erdek, yalnız yerli turiste kaldı. Turistlerin, tesislerdeki ekstra harcamaları hemen hemen hiç yok. Bu durum da işletmecilerin gelir düzeylerini düşürüyor. Sektör, tarihi yerlerden yararlanmıyor. Sorunlar aynı, çözüm üretilemiyor. Reklam önemli. Bilhassa internet reklamını çok önemsiyorum. Bu konuda üzerime düşeni yapıyorum ama tek başına reklam yetmiyor. Sektörde yer alan herkes el ele vermediği takdirde ilçemizde turizm düzelmez. Erdek, turizmde coğrafi konum açısından şanslı ama değerini bilmiyor.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli